eur:
389.67
usd:
363.15
bux:
68207.07
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Mécs Imre 1956-os halálraítélt, a Szabad Demokraták Szövetségének egykori alapítótagja, volt országgyűlési képviselő koporsója az Óbudai temetőben 2023. február 10-én. Mécs Imre életének 90. évében január 19-én hunyt el.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Végső búcsút vettek Mécs Imrétől

Utolsó útjára kísérték pénteken az Óbudai temetőben Mécs Imrét. Az 1956-os halálraítéltet, a Szabad Demokraták Szövetségének egykori alapító tagját, volt országgyűlési képviselőt Beer Miklós nyugalmazott váci megyés püspök búcsúztatta.

A gyászszertartáson, amelyen megjelent számos korábbi és aktív politikus, Beer Miklós kiemelte, hogy Mécs Imre egész élete a jóért folytatott harcban telt el, mert az Isten erre teremtette.

Azért harcolt, mert tudta, hogy "szabadságra teremtett minket az Isten", és szabadság nélkül nem lehet élni. Erre a harcra tette fel az életét - mondta az elhunytról Beer Miklós.

Fischer Ádám karmester a barátok nevében kijelentette: "olyan embertől búcsúzunk", aki életével példát mutatott.

Elvei, meggyőződése mellett egész életében kitartott, még akkor is, amikor oly sokan átálltak a hatalom oldalára - mondta.

"Nemcsak a történelemben, de a szívünkben is örökre ott leszel" - fogalmazott Fischer Ádám.

Závada Pál író is arról beszélt, hogy Mécs Imre a szabadságért hajlandó lett volna a legnagyobb kincsét, az életét is feláldozni.

Hozzátette: 1956 élménye belső iránytűjévé vált és vezette őt egész élete során.

Felidézte, hogy Mécs Imre ott volt a diktatúra lebontásánál és a demokratikus ellenzék bölcsőjénél. Ugyanakkor nem nyugodott bele "a demokratikus intézményrendszer lezüllesztésébe sem" - fűzte hozzá.

"Az 56-osok közül az utolsó mohikán, aki megtér teremtőjéhez" - mondta a volt politikusról Závada Pál.

Az életének 90. évében elhunyt Mécs Imre sírja Göncz Árpád volt köztársasági elnök nyughelye mellett, Csoóri Sándor költő, író, politikus síremléke közelében van.

Budapest, 2023. február 10.
Beer Miklós nyugalmazott váci megyés püspök (b) Mécs Imre 1956-os halálraítélt, a Szabad Demokraták Szövetségének egykori alapítótagja, volt országgyűlési képviselő temetésén az Óbudai temetőben 2023. február 10-én. Mécs Imre életének 90. évében január 19-én hunyt el. Szemben középen Frölich Róbert országos főrabbi, mellette jobbra Iványi Gábor lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) elnöke és Donáth László evangélikus lelkész, volt szocialista párti parlamenti képviselő.   
MTI/Koszticsák Szilárd
Beer Miklós nyugalmazott váci megyés püspök (b) Mécs Imre 1956-os halálraítélt, a Szabad Demokraták Szövetségének egykori alapítótagja, volt országgyűlési képviselő temetésén az Óbudai temetőben 2023. február 10-én. Szemben középen Frölich Róbert országos főrabbi, mellette jobbra Iványi Gábor lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) elnöke és Donáth László evangélikus lelkész, volt szocialista párti parlamenti képviselő. MTI/Koszticsák Szilárd
Budapest, 2023. február 10.
Koszorú Mécs Imre 1956-os halálraítélt, a Szabad Demokraták Szövetségének egykori alapítótagja, volt országgyűlési képviselő koporsóján az Óbudai temetőben 2023. február 10-én. Mécs Imre életének 90. évében január 19-én hunyt el.
MTI/Koszticsák Szilárd
MTI/Koszticsák Szilárd
Budapest, 2023. február 10.
Kuncze Gábor, az SZDSZ egykori elnöke, volt belügyminiszter és parlamenti képviselő (j) virágot helyez el Mécs Imre 1956-os halálraítélt, a Szabad Demokraták Szövetségének egykori alapítótagja, volt országgyűlési képviselő ravatalánál az Óbudai temetőben 2023. február 10-én. Mécs Imre életének 90. évében január 19-én hunyt el.
MTI/Koszticsák Szilárd
Kuncze Gábor, az SZDSZ egykori elnöke, volt belügyminiszter és parlamenti képviselő (j) virágot helyez el Mécs Imre 1956-os halálraítélt, a Szabad Demokraták Szövetségének egykori alapítótagja, volt országgyűlési képviselő ravatalánál az Óbudai temetőben. MTI/Koszticsák Szilárd
Budapest, 2023. február 10.
Korózs Lajos volt szocialista országgyűlési képviselő, az MSZP alelenöke (elöl, b), mellette Horváth Csaba volt szocialista parlamenti képviselő, Zugló polgármestere Mécs Imre 1956-os halálraítélt, a Szabad Demokraták Szövetségének egykori alapítótagja, volt országgyűlési képviselő temetésén az Óbudai temetőben 2023. február 10-én. Mécs Imre életének 90. évében január 19-én hunyt el.
MTI/Koszticsák Szilárd
Korózs Lajos volt szocialista országgyűlési képviselő, az MSZP alelenöke (elöl, b), mellette Horváth Csaba volt szocialista parlamenti képviselő, Zugló polgármestere Mécs Imre 1956-os halálraítélt, a Szabad Demokraták Szövetségének egykori alapítótagja, volt országgyűlési képviselő temetésén az Óbudai temetőben 2023. február 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig a tőzsdei mozgásokat illeti, Európában mérsékelt emelkedéssel indult a nap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×