eur:
392.16
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Dacia.hu

Több száz esetben visszavették a "csokos kocsi" támogatását

A 2,5 milliós akciónak vége, a Dacia nyert, ám titkolja a kormány, mennyi támogatás ment olyanoknak, akik luxuskocsit vettek, de ki lehet számolni.

A 24.hu összeállításából kiderül, hány (minimum) 3 gyermekes család élt a lezárult nagycsaládos autóvásárlási kedvezménnyel, és azt milyen autókra vették fel, sőt az is kiderül a cikkből, hány családnak kellett végül visszafizetnie a 2,5 millió forintos támogatást.

  • A támogatást igényelt családok száma: 27 299 (szeptember 17-ei adat),
  • a legtöbb kocsi Dacia (8061), ezüstérmes a Volkswagen (2640), de mentek még a Citroenek, az Opelek, a Toyoták és a Peugeot-k is, továbbá némi Ford, Skoda, Fiat és Renault.

A cikk azonban megemlíti, 2389 autó márkájáról nincs pénzügyminisztériumi adat, azok "egyéb" alatt szerepelnek, és mivel luxuskategóriás kocsik nincsenek a konkrét felsorolásban, feltételezhető, hogy Audikról, BMW-kről, Lexusokról és Mercedesekről van szó a 7 ülésesek közt, ezekre is járt állami támogatás. (A Mercedes ismert 7 üléses kocsijának alapára 35 millió forint, egy ilyen "matricás" kocsit le is fotózott a 24.hu.)

A támogatás igénylésének feltételeinek 3 éven belül fenn kell állnia, így volt olyan is már, akinek vissza kellett fizetnie a támogatást részben vagy egészben, 202 ilyen esetről tudni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×