eur:
394.36
usd:
371.5
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Getty Images/ David Lees

Terjeszkedik a Mol, újabb országban nyitott benzinkutat

A Krakkót és Varsót összekötő S7-es gyorsforgalmi út mellett nyílt meg a Mol első lengyelországi töltőállomása.

Az S7-es gyorsforgalmi út Krakkó felé, Klemencice pihenőhelyén működő töltőállmás az első, amely Lengyelországban a Mol márkája alatt működik, egyúttal első a 33 Mol márkájú lengyelországi pihenőhely közül.

A klemencicei töltőállomáson Lengyelországban először vásárolható a Mol-márkájú üzemanyag: a 95-ös és a 100-as oktánszámú EVO ólommentes benzin, valamint az EVO Diesel és az EVO Diesel Plus üzemanyagok.

A Mol tavaly december elején zárta le a PKN Orlen lengyel állami tulajdonú energiavállalattal és a Grupa Lotosszal kötött megállapodást több mint 410 lengyelországi, korábban a Lotos márkája alatt működő töltőállomás megvásárlásáról. A jelenleg még Slovnaft Polska márkanév alatt működő töltőállomásokkal együtt

a Mol csoport csaknem 500 töltőállomáson nyújt majd kiskereskedelmi szolgáltatásokat Lengyelországban.

A Mol lengyelországi terjeszkedése összhangban van a vállalat stratégiai célkitűzéseivel. A Mol csoport 1997 óta van jelen Lengyelországban. Részvényeit 2004 óta a varsói tőzsdén is jegyzik – a Budapesti Értéktőzsde mellett –, és külföldi befektetőinek közel 20 százaléka lengyel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×