eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Elhunyt a közismert környezetvédelmi újságírónő

Mangel Gyöngyi haláláról Schiffer András adott hírt. A környezetvédelemmel foglalkozó újságíró néhány nappal 73. születésnapja előtt hunyt el.

Schiffer András, az LMP volt országgyűlési képviselője azt írja: Mangel Gyöngyi biológusként dolgozott éppen a budapesti sugárbiológiai intézetben, amikor bekövetkezett a csernobili katasztrófa, ezek után kezdett el, a 80-as évek második felében, ellenzéki szakszervezetbe, a TDDSZ-be, illetve a Magyarországi Zöld Pártban tevékenykedni.

Eleinte folyóiratokba írt, majd dolgozott a Magyar Rádióban és a Lánchíd Rádióban is

A LMP alapítója megemlékezésében úgy fogalmaz: "aktivistaként is, újságíróként is egyaránt jellemezte a jóság, az alaposság és az ügy, a teremtett világ védelmének szolgálata".

"Gyöngyi elkötelezettsége a magyar zöld gondolkodásnak abból a konzervatív hagyományából eredt, amit György Lajos (Piros) és Karátson Gábor is képviselt. Most utánuk ment. Maradt utána számtalan írás, legalább annyi figyelmeztetés az életvilágunkat fenyegető veszedelmekre és temérdek feltett kérdés, melyekre soha nem érkezett válasz".

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×