eur:
390.54
usd:
364.97
bux:
68211.51
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: MVM

Új vezetés az MVM élén, a nemzetközi siker a cél

Mátrai Károly az MVM Csoport vezérigazgatója hétfőtől, ezzel együtt a nemzeti vállalatcsoport igazgatósága is megújul - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM).

A tulajdonosi jogokat gyakorló Energiaügyi Minisztérium azt várja az MVM Energetika Zrt. új vezetésétől, hogy tovább fokozza a nemzeti nagyvállalat nemzetközi jelenlétét és jelentőségét. A tárca szándékai szerint a cégcsoport regionális bajnokká válik, így még többet tehet majd Magyarország, a hazai fogyasztók energiabiztonságáért és a sikeres energiaátmenetért is - olvasható a közleményben.

A vállalat új vezérigazgatója, Mátrai Károly a közlemény szerint több mint negyedszázados tőkepiaci tapasztalattal rendelkezik, 2008-tól tizenkét éven át volt a magyarországi gázkereskedelmi platformokat, számos hazai és külföldi energiakereskedőt is kiszolgáló Keler KSZF Zrt. vezérigazgatója. 2020 után a MET Csoport romániai, majd spanyolországi leányvállalatainál dolgozott.

A társaság léptékváltását új személyi összetételű, széles körű tapasztalattal rendelkező és vállalatirányításban jártas tagokból álló igazgatóság is támogatja az Energiaügyi Minisztérium szerint. Az MVM Csoport igazgatóságának elnöke dr. Czepek Gábor, tagjai Mátrai Károly mellett Benczédi Balázs, Fazekas László, Horváth Péter János, Kovács Zoltán és Szarvas Ferenc lesznek.

  • Az MVM Csoport Magyarország második, Közép-Európa 10. legnagyobb vállalatcsoportja, a közlemény szerint meghatározó energetikai tudásközpontként dolgozik Magyarország és a térség ellátásbiztonságáért.
  • 2021 nyarán a kizárólagos állami tulajdonú vállalatok közül elsőként szerzett nemzetközi hitelminősítést, befektetési kategóriába sorolását tavaly mindkét globális hitelminősítő megerősítette.
  • A csoporthoz tartozik a paksi atomerőmű és számos más magyarországi erőmű mellett több áram- és földgázszolgáltató, a MAVIR és a Magyar Földgáztároló Zrt.; van e-autó- és CNG-töltő hálózatuk, tervezéssel és építéssel foglalkozó cégeik, de még távközlési, illetve szállodaüzemeltető vállalat is van a csoportban.
Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Fontos üzenetet kapott a magyar kormány a hitelminősítőtől

Fontos üzenetet kapott a magyar kormány a hitelminősítőtől

Magyarországnak hiteles költségvetési menetrendre van szüksége a jelenleg érvényben lévő adósbesorolásának alátámasztásához - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek Gabriel Forss, az S&P Global Ratings elemzője. A hitelminősítő szerint a kormány által nemrég meghirdetett költségvetési csomag azt támasztja alá, hogy a kabinet komolyan veszi a fiskális helyzet megoldását és alapforgatókönyvükben azzal számolnak, hogy 2024 későbbi szakaszában egy hiteles konszolidációs csomagot jelent be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×