eur:
394.18
usd:
368.02
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Gyászoló kollégák Baumann Péter szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr fotóinál az újbudai rendőrkapitányságnál tartott megemlékezésen 2023. január 13-án. Január 12-én este három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy férfi Újbudán, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták. A három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték. Baumann Péter, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Megvan, mikor és hol temetik a hősi halált halt rendőrt

Baumann Péter január 12-én, szolgálatteljesítés közben szenvedett halálos sérülést, amikor támadója szíven szúrta.

A múlt héten szolgálatteljesítés közben hősi halált halt rendőr, Baumann Péter temetését január 26-án, 13 órakor tartják a mátészalkai köztemetőben – írta a család a Magyar Nemzethez eljuttatott gyászjelentésében.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, január 12-én este állampolgári bejelentés miatt érkezett ki a rendőrség a XI. kerületi, Lecke utcai társasházhoz, amelynek egyik lakója kalapáccsal törte be szomszédja ajtaját. Az intézkedés közben a 35 éves férfi próbálta megakadályozni megbilincselését, és a kiérkező három rendőrt megszúrta egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel.

A támadásban Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert szívtájékon érte szúrás és meghalt, egy rendőr a combján, egy másik a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést. Pintér Sándor belügyminiszter az elhunyt rendőrt hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki.

A támadót elfogták, a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) több, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt rendelte el a férfi letartóztatását és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×