eur:
393.66
usd:
364.84
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Vadludak esti behúzása a tatai Öreg-tó partján, a 21. Vadlúd Sokadalom fesztivál helyszínén 2021. november 27-én. A 220 hektáros tatai Öreg-tavat Magyarország legrégebbi - csaknem 700 esztendős - mesterséges halastavaként tartják számon. A tavon telelő vadludak akár hatezer kilométerről, Skandinávia és Szibéria északi térségeiből érkeznek hozzánk az ottani időjárás hidegre fordulása után. Csúcsidőszakban, november végén és december elején a tavon éjszakázó vadlibák száma akár az 55 ezret is elérheti.MTI/Vasvári Tamás
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Szilveszteri durrogtatás - Hiába könyörögtek az embereknek a tatai Öreg-tónál

A szép szó nem hatott, a hangoskodás hatására távoztak a vadludak a tó környékéről is.

Alig maradtak a város szimbólumának számító vadludak a tatai Öreg-tónál a szilveszteri durrogtatás után; hiába kérték az emberreket minden platformon, ne tűzijátékozzanak, ne petárdázzanak.

A Kemma.hu komáromi megyei portál tudósítása szerint az ünnepek előtt még madarak ezrei töltötték idejüket a tavon, az idillbe azonban atombombaként csapott a szilveszteri éjszaka.

A városi önkormányzat ráadásul 2018 óta már rendelkezéssel is korlátozza a tűzijátékozást - épp a tó élővilágának védelme érdekében -, de teljesen hiába, szakemberek szerint a tilalom óta most volt a legdurvább a durrogtatás, 13 ezer lúd menekült el a tóról, ki tudja, mi lesz velük.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×