eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A BKV Zrt. új Mercedes-Benz Conecto Next Generation típusú buszai a járművek forgalomba állítása alkalmából tartott rendezvényen a társaság dél-pesti telephelyén 2020. január 20-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kevesebbel bővül a hazai buszflotta jövőre

A tavalyi rekordévet 2022-ben visszaesés követte a buszbeszerzésben. De mi várható jövőre?

A Volánbuszhoz már biztosan érkezik negyvenhét csuklós Credo Econell Next, illetve nemrég újabb 360 szóló helyközi szóló buszra írtak ki tendert, amiből 200 valószínűsíthetően ugyancsak Credo lesz, a másik 160 esetében viszont talán az ITE Reform az esélyes – írja az Iho.hu.

Emlékeztetnek: tavasszal búcsúznak az Arriva Mercedes Citarói Budapestről, ezek helyett hetvenöt szóló és hetvenöt csuklós MAN Lion’s Cityt vásárol a német cég. Emellett minden bizonnyal a BKV is folytatja majd a Mercedes Conectók lehívását, ám ezek mennyisége egyelőre még nem ismert – véli a portál.

Debrecenbe szintén Mercedes Conectók várhatók, szólók legalábbis biztosan, már az újév elején.

Miskolcon hat új CNG midi beszerzésére volt eredményes tender, ezeknek az eredeti tervek szerint már idén meg kellett volna érkezniük a városba, de a gázár változás miatt úgy tűnik, hogy ők se kapkodják el a forgalomba állítást.

Pécs is tovább fogja bővíteni az elektromos busz flottáját: nyolc eCitarót állítanak forgalomba hamarosan.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×