eur:
393.65
usd:
369.33
bux:
65787.69
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Szörnyű tűzhalál Diósdon

Nem zárható ki, hogy a tüzet egy elektromos radiátor okozta.

Kedden késő este érkezett a jelzés a katasztrófavédelem ügyeletére, miszerint kigyulladt egy hétvégi ház Diósdon, amelyben feltehetőleg tartózkodik valaki – derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményéből.

Budapestről és Törökbálintról érkezett egy-egy tűzoltójármű a Pelikán utcai ingatlanhoz, a huszonöt négyzetméteres hétvégi ház teljes terjedelmében égett. A lángokat fél óra alatt sikerült megfékezni, de a tűz miatt az épület falai helyenként bedőltek, és a tető egy része beszakadt.

A tűzoltók az épület átvizsgálása közben a romok alatt megtalálták az ott lakó ember holttestét.

A tűz pontos okát és a körülményeket a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárása fogja feltárni.

Decemberben átlagosan kétnaponta életét veszti valaki lakástűzben, holott a tragédiák megelőzhetőek lennének. A leggyakrabban egyedül élő idős emberek válnak a tűz áldozatává.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Hogyan lehet támogatni a munkavállalókat az AI segítségével? Lehet munkavállalói élményt nyújtani és produktivitást növelni a cégeknek a mesterséges intelligencia által? Lehet-e gördülékenyen végigvinni a folyamatot, meggyőzni a munkavállalót arról, hogy az ő munkáját segíti, és nem elveszik az új rendszerek? Ezekről a kérdésekről szólt a Portfolio AI in Business konferenciájának II/A szekciójának panelbeszélgetése, Lassú Lillával (Supercharge, Chief People Officer), Pereczes Jánossal (Magyar Bankholding, ügyvezető igazgató), és Szajbély Benedekkel, a Griffsoft vezérigazgatójával. A beszélgetést Molnár Noémi, BeHive Consulting Chief Behavioural Scientist-je moderálta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×