eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Fotó: Sven Teschke - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=37905

Rühessség miatt vizsgálódtak egy dunakeszi szeretetotthonban

Több ember is rühes volt Dunakeszin, a Sztehlo Gábor Evangélikus Szeretetszolgálat telephelyeként működő Diakóniai Központban.

A Dunakeszi Post ír arról, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Váci Járási Hivatala Népegészségügyi Osztályának munkatársai október 18-án ellenőrzést tartottak a Sztehlo Gábor Evangélikus Szeretetszolgálat telephelyeként működő dunakeszi Diakóniai Központban.

Megállapításuk szerint az elmúlt időszakban bőrgyógyász szakorvos az intézmény több gondozottjánál rühességet állapított meg.

Az ellenőrzés napján egy ember szenvedett ebben a betegségben.

A vizsgálat mindenesetre arra jutott, hogy "az intézmény a rühatka-mentesítést, a személy- és textíliakezelést szakszerűen végzi".

Ez a fertőzés apró, vörös kiütéssel és igen erős viszketéssel jár. A ruházat, az ágynemű és más közös tárgy ritkán terjeszti, mivel az atkák élettartama rövid, és a szokásos mosás elpusztítja őket - írja a Házipatika nevű szakportál.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×