eur:
389.22
usd:
363.79
bux:
68148.29
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Már jelenlétükkel is segítenek a polgárőrök

Mindenszentek és halottak napjához közeledve fokozott járőrszolgálatot tartanak a polgárőrök, ezzel is segítve a temetőkbe látogatók biztonságos megemlékezését.

Mindenszentekhez és halottak napjához kapcsolódóan a temetőben, sírkertekben és azok környezetében évek óta bűnmegelőző járőrszolgálatot biztosít a polgárőrség. Munkatársaik a parkolókban is felhívják a figyelmet a megemlékezők értékeinek védelmére. Nem szabad ugyanis a gépkocsikban vagyontárgyakat jól látható helyeken hagyni - mondta az InfoRádiónak Szabó Zoltán, az Országos Polgárőr Szövetség szakmai elnökhelyettese.

Emellett jelzőőri tevékenységgel koordinálják a parkolást és odafigyelnek a közlekedési balesetek megelőzésére. A temetőkben, sírkertekben pedig járőrszolgálatot látnak el. Szabó Zoltán emlékeztetett: nemcsak a kocsikban, hanem a síroknál sem szabad vagyontárgyakat, értéket őrizetlenül hagyni. A polgárőrök mindemellett igyekszenek megelőzni a koszorúk, mécsesek lopását, illetve a tűzesetek esetleges kialakulását, de akkor is lehet számítani rájuk, ha valaki rosszullét miatt kér segítséget.

Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a közös rendőri-polgári tevékenységnek, illetve a rendészeti feladatokat ellátókkal való járőrszolgálatoknak köszönhetően nagyon kevés a bűncselekmény a temetőknél.

Jó tanácsként Szabó Zoltán az otthonok védelmével kapcsolatban azt javasolta, hogy mivel családosan szokták a megemlékezők felkeresni a temetőket, sírkerteket, ne felejtsék el beüzemelni otthon a riasztókat, vagy esetleg szóljanak a szomszédoknak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×