eur:
389.68
usd:
363.45
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Rendőri kíséret mellett jött világra egy baba a Könyves Kálmán körúton

A gyermek egy éppen arra járó dúla segítségével született meg, légzése az akkor megérkező a mentőknek köszönhetően indult be.

Járőrautót intett le egy kétségbeesett férifi, aki épp a kórházba tartott a veszélyeztetett terhes, már vajúdó feleségével a XI. kerületben kedden este. A rendőrök kéklámpás felvezetésével indultak tovább, de az újszülött nem várt – írja a police.hu.

A Rákóczi híd budai hídfőjénél a sofőr a várandós feleségéhez kért segítséget, akinek már erős szülési fájdalmai voltak. Az újbudai járőrök megkülönböztető jelzést használva vezették fel a pár autóját, de néhány perc múlva a Könyves Kálmán körúton félre kellett állniuk, mivel a kismamánál megindult a szülés.

A rendőrök a már helyszínre tartó mentőktől telefonon kapott instrukciók alapján próbáltak segíteni a nőnek, miközben a pár négyéves kislányát is igyekeztek megnyugtatni. Eközben egy asszony is megállt autójával, hogy segítse a szülést, ugyanis volt gyakorlata az otthonszülések levezetésében. A baba 21 óra 54 perckor – lábbal előre – az ő segítségével jött világra, légzése azonban nem volt. Egy percen belül megérkeztek a mentőszolgálat munkatársai, átvették az ellátást, így végül felsírt az újszülött, akit édesanyjával együtt kórházba vittek.​

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×