eur:
386.99
usd:
356.44
bux:
66106.49
2024. február 22. csütörtök Gerzson
A 2005. január 5-én készült felvételen a  Balaton északi partjának nádvilága a magasból. Az Országos Rendőr-főkapitányság valamint a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Természetvédelmi Hivatala között lévő együttműködés keretében természetvédelmi légiszemlén vettek részt a légirendészet helikopterével a szakemberek. A berepülés célja az volt, hogy hatósági és szakmai megfigyeléseket végezzenek a magasból az illegális szemétlerakó helyek, bányák rekultivációja, természetkárosító tevékenységek megfigyelésére és felderítésére. A nemzeti parkok területén, a tavaknál és a Dunán az itt folyó tevékenységeket és a környezet állapotát vették szemügyre, amelyeket dokumentáltak, s adott esetben hatósági jogkörükkel éltek.
Nyitókép: MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Motorcsónakot kötött el egy nő, majd a rendőröktől kért segítséget a Római-parton

Az ügy vizsgálata során megállapították, hogy a nő ittas vagy bódult állapotban volt.

A Római-partnál egy sodródó motorcsónakról kiabált segítséget egy nő vasárnap. Amikor a vízirendőrök megjelentek, vízbe vetette magát. A nőt a rendőrök húzták ki a Dunából a hajójukra a motorcsónakot pedig a kikötőbe vontatták – írja a 24.hu.

A zavart, ittasnak tűnő fiatal nő összefüggéstelenül beszélt, a nevét sem árulta el. A rendőrök a nyilvántartás alapján azonosították a 26 éves váci lakost. A mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték, ahol vér- és vizeletmintát is vettek tőle.

A nő egy budakalászi kikötőből kötötte el a benne hagyott indítókulccsal ott álló hajót, amit a tulajdonos még aznap visszakapott. A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett miatt indított eljárást ellene. A mintavétel eredménye alapján a nő ittas vagy bódult állapotban volt, ezért az így elkövetett járművezetés miatt is eljárás indulhat ellene.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.22. csütörtök, 18:00
Schiffer András
ügyvéd, volt országgyűlési képviselő
Vészesen fogynak az ukrán tartalékok, patthelyzetben az EU az ukrán utánpótlásokkal kapcsolatban – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Vészesen fogynak az ukrán tartalékok, patthelyzetben az EU az ukrán utánpótlásokkal kapcsolatban – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

A nyugati szövetségesek a háború eleje óta nem képesek megfelelően ellátni Ukrajnát a megígért mennyiségű fegyverrel, ez pedig egyre kritikusabb helyzetet teremt a frontvonalakon – írja az orosz állami TASZSZ. Az uniós nagykövetek szerdai megbeszélésén patthelyzet alakult ki az Európai Békekeret (EPF) további 5 milliárd euróval történő kiegészítéséről és egy Ukrajnának külön erre a célra szánt ugyanekkora alap létrehozásáról. A „francia-német blokád” egyelőre megbénította az egyeztetéseket. Németország nyitott a kompromisszumra, rugalmasságot javasolva, hogy az Ukrajnának nyújtott kétoldalú adományait részben beszámítsák az EPF-alaphoz való hozzájárulásokba. Franciaország viszont kitart amellett, hogy az európai fegyvergyártóktól vásároljanak új eszközöket a tagállamok – derül ki a Politico beszámolójából. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×