eur:
395.31
usd:
371.18
bux:
65093.91
2024. április 19. péntek Emma
A 2005. január 5-én készült felvételen a  Balaton északi partjának nádvilága a magasból. Az Országos Rendőr-főkapitányság valamint a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Természetvédelmi Hivatala között lévő együttműködés keretében természetvédelmi légiszemlén vettek részt a légirendészet helikopterével a szakemberek. A berepülés célja az volt, hogy hatósági és szakmai megfigyeléseket végezzenek a magasból az illegális szemétlerakó helyek, bányák rekultivációja, természetkárosító tevékenységek megfigyelésére és felderítésére. A nemzeti parkok területén, a tavaknál és a Dunán az itt folyó tevékenységeket és a környezet állapotát vették szemügyre, amelyeket dokumentáltak, s adott esetben hatósági jogkörükkel éltek.
Nyitókép: MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Motorcsónakot kötött el egy nő, majd a rendőröktől kért segítséget a Római-parton

Az ügy vizsgálata során megállapították, hogy a nő ittas vagy bódult állapotban volt.

A Római-partnál egy sodródó motorcsónakról kiabált segítséget egy nő vasárnap. Amikor a vízirendőrök megjelentek, vízbe vetette magát. A nőt a rendőrök húzták ki a Dunából a hajójukra a motorcsónakot pedig a kikötőbe vontatták – írja a 24.hu.

A zavart, ittasnak tűnő fiatal nő összefüggéstelenül beszélt, a nevét sem árulta el. A rendőrök a nyilvántartás alapján azonosították a 26 éves váci lakost. A mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték, ahol vér- és vizeletmintát is vettek tőle.

A nő egy budakalászi kikötőből kötötte el a benne hagyott indítókulccsal ott álló hajót, amit a tulajdonos még aznap visszakapott. A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett miatt indított eljárást ellene. A mintavétel eredménye alapján a nő ittas vagy bódult állapotban volt, ezért az így elkövetett járművezetés miatt is eljárás indulhat ellene.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×