eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: police.hu

Drónnal, civil autókkal és új módszerrel vadásznak az utakon a rendőrök

Összehangolt akció és finn módszeres ellenőrzés 68 szabálysértővel szemben léptek fel a somogyi rendőrök.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei pénteken Csurgó és vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték. A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások nemcsak civil autókkal, hanem drónnal is figyelték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat, valamint finn módszerrel is szondáztattak.

Az elsőként Finnországban alkalmazott intézkedés lényege, hogy a megfelelően előkészített, kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetik alá. Ha a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal továbbhaladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, velük szemben eljárás indul. Az akció ideje alatt a járőrök 583 gépjárművezetőt ellenőriztek, amelynek során egyetlenegy sofőrnél sem merült fel az ittasság gyanúja.

A rendőröknek többek között sebességtúllépés, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, záróvonal figyelmen kívül hagyása, irányjelzés elmulasztása, valamint a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 68 eseteben kellett intézkedniük. Az ellenőrzést hat civil gépkocsi, öt járőrautó és egy drón segítette – írja a police.hu.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×