eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Preparing for travel in new normal. Man packing passport, face masks and hand sanitizer. Themes personal protection and flight rules during coronavirus pandemic.
Nyitókép: Chalabala/Getty Images

A turizmus egy vetülete is téma lesz a nemzeti konzultációban

A brüsszeli szankciós politika turizmust érintő hatásairól is kikérik az emberek véleményét a nemzeti konzultációban – derült ki a kormányszóvivő Facebook-bejegyzéséből.

Szentkirályi Alexandra kiemelte: a szankciók károkat okoznak az európai turizmusnak is, amely egyébként sincs könnyű helyzetben a világjárvány utáni időszakban. A beutazási korlátozások miatt jelentősen visszaesett az Oroszországból érkező turisták száma.

Az intézkedés pedig Magyarországot is érinti, különösen annak figyelembevételével, hogy a külföldről érkezők száma még mindig elmarad a járvány előtti szinttől – mutatott rá, jelezve: olyan ágazatról van szó, amely hazánkban több százezer embernek ad munkát.

A következő nemzeti konzultációban összesen hét kérdés fog szerepelni, a kérdőíven szereplő kérdések pedig a gázszankciókra és a nukleáris energiát érintő szankciós intézkedésekre is ki fognak térni.

A kérdések véglegesítése még zajlik, de várhatóan október közepétől érkeznek majd a kérdőívek, amelyeket online és postai úton is vissza lehet küldeni.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×