eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Sebián-Petrovszki László, a DK vezérszónoka felszólal az egyes választási tárgyú, valamint kapcsolódó törvények módosításáról szóló vitában az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 28-án.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

A DK a strasbourgi bírósághoz fordul Sebián-Petrovszki László büntetése miatt

Négymillió forintos büntetést kapott egy, az Országgyűlésben elhangzott mondat miatt.

A Demokratikus Koalíció (DK) a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul Sebián-Petrovszki László, a párt országgyűlési képviselője büntetése miatt. A DK-s képviselő szombaton, a párt Facebook-oldalán közzétett videóban felidézte: Kövér László házelnök négymillió forintra büntette azért, mert azt mondta a parlamentben, hogy törvénytelen a kormány.

Hiába garantálja a szólás- és véleményszabadságot az alaptörvény, hiába védi maga az országgyűlési törvény is a képviselők véleményszabadságát, Kövér László a Ház "szájzárelvtársaként" önkényesen büntethet meg ellenzéki képviselőket véleményük miatt - mondta.

A DK el fogja érni, hogy a strasbourgi bíróság kimondja: "a házelnök nem lehet házmester", senkit sem bírságolhat meg politikai álláspontja, véleménye miatt - tette hozzá.

Úgy fogalmazott, "tudjuk, hogy Magyarország már nem demokrácia", és a kormány becsapta a választókat, hazugságokkal nyert választást. Ez a törvénytelen kormány tankönyvi definíciója - jegyezte meg.

A politikus kijelentette: a büntetés egy törvénytelen kormány törvénytelen büntetése.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×