eur:
395.13
usd:
371
bux:
65286.75
2024. április 19. péntek Emma
Belgrád, 2018. október 11.Vásárlók a Lidl áruházlánc egyik új üzleténél Belgrádban 2018. október 11-én. A német cég ezen a napon megnyitotta első tizenhat szerbiai diszkontáruházát. (MTI/EPA/Koca Sulejmanovic)
Nyitókép: MTI/EPA/Koca Sulejmanovic

Szalmonella a Lidlben, hasonló baj az Auchanban

Egy nápolyi lehet fertőzött, mindet visszahívják.

Salmonella typhimurium baktériumtörzs jelenlétét mutatták ki a Lidl üzleteiben kapható Pak Rampart d.o.o. nápolyijaiban. A nyolcszáz grammos kakaós, illetve mogyorós ízű Tastino Töltött ostya minden termékét visszahívja az áruházlánc.

A Lidl arra kéri vásárlóit, ha a fenti termékekből vásároltak, azt semmiképp ne egyék meg, hanem vigyék vissza bármelyik üzletükbe. A vételárat a cég a vásárlást igazoló nyugta nélkül is megtéríti – áll a cég közleményében.

Aflatoxin az Auchan kandírozott gyömbérjében

Az áruházlánc viszahívta a 100 grammos kandírozott gyömbér termékét aflatoxin szennyezettség gyanúja miatt - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A hivatal arra kérte a vásárlókat, hogy a 2023. szeptember 9-ei minőségmegőrzési idejű terméket ne fogyasszák el.

Az érintett áru bármelyik Auchan üzletbe visszavihető, annak árát blokk nélkül is visszatérítik.

Az aflatoxinok már nagyon kis mennyiségben is mérgező, májkárosító, rákkeltő, a sejtek örökítő anyagát és a szervezet védekezőrendszerét károsan befolyásoló vegyületek. Különösen érzékenyek az aflatoxinokra a gyermekek, valamint azok, akik a hepatitisz B vírus által okozott májgyulladásban szenvednek.

Az aflatoxinok nagy mennyiségben gyors lefolyású, akut mérgezést is okozhatnak, melynek során a kialakuló súlyos májelégtelenség akár halálhoz is vezethet. Akut aflatoxin mérgezés elsősorban a fejlődő országokban fordul elő, ahol az éghajlat kedvez a toxintermelődésnek - olvasható a Nébih honlapján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×