eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Concept of wealth, personal savings and collecting money for retirement
Nyitókép: Bence Bezeredy/Getty Images

Kiderült, milyen kormányzati kifizetésekhez kell Varga Mihály engedélye

Egy levélből derült ki, hogy csak a legszükségesebbeket utalja automatikusan a kormányzat.

Mint arról a Telex szerdán beszámolt, egy úgynevezett 2000-es határozatban - a Magyar Közlönybe be nem kerülő, de sorzámozott dokumentumban - utasította a kormány az alá tarozó szerveket, hogy csak meghatározott tételeket fizethetnek ki október 31-ig. A portál akkor úgy értesült, hogy nem a rossz pénzügyi helyzet miatt hozták ezt a döntést, hanem inkább azért, hogy a szervezetek betartsák a májusban elhatározott kormányzati kiadáscsökkentést.

Az ATV rákérdezett az ügyre, és a Pénzügyminisztérium megerősítette a kifizetési stop bevezetését. Azt írták, hogy "a kormány fegyelmezett, takarékos gazdálkodást rendelt el a költségvetési szerveknél, amellyel a szankciós energiaválságra válaszol. Szankciós felárakat kell fizetni a földgázért és a villamos energiáért, ezért amíg a szankciók életben vannak, addig a kormány takarékos gazdálkodást folytat."

A közlés szerint automatikusan fizetik

  • a béreket,
  • a nyugdíjakat,
  • a köznevelési, a felsőoktatási,
  • a szociális, az egészségügyi, és
  • a közfeladatokhoz kapcsolódó kiadásokat, továbbá
  • a 2014-2020 közötti uniós programok kifizetéseit és
  • a dologi költségeket is.

Minden más kifizetéshez azonban a pénzügyminiszter engedélye szükséges.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×