eur:
389.68
usd:
363.3
bux:
68208.62
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Gyerekek ebédelnek az egyik csoportszobában a XIII. kerületi Meséskert tagóvodában 2016. szeptember 5-én. Az energiatudatos, passzív minősítésű intézményt 1,3 milliárd forintos költséggel hozták létre. Az épület energetikai rendszere majdnem huszadannyi energiát használ, mint amennyit egy hasonló nagyságú hagyományos épületé. Az akadálymentesített óvodában friss szűrt levegő van, emiatt az intézmény állandóan pollen- és allergiamentes.
Nyitókép: MTI Fotó: Kallos Bea

Nettó 287 ezer, ennyit keresnek az óvónők Budapesten

Minden nyolcadik óvodapedgagógusi státusz betöltetlen Budapesten. Ennek részben az a magyarázata, hogy az óvónők bruttó 432 ezer forintot keresnek átlagosan.

Nettó 287 ezer forint - ennyit keresnek a fővárosi óvodapedagógusok. Keresetükről és helyzetükről a g7.hu készített átfogó elemzést. A gazdasági lap arról is ír, hogy ez az összeg a fővárosi 541 ezer forintos bruttó átlagbértől ötödével marad el.

Az óvodapedagógusok jövedelmének ötödét egyébként nem a kormány, hanem az önkormányzatok állják. Érdekesség, hogy

a kormánypárti vezetésű kerületekben 72 ezer forint kiegészítést adnak, míg az ellenzékiekben 62 ezret.

A bölcsődei gondozók és óvodai pedagógusok országos átlagfizetése a KSH 2021-es adatai szerint 353 ezer forint volt. A 30 év alattiak azonban csak 284 ezer, az 50 év felettiek 417 ezer forintot kerestek.

A cikk még megállapítja azt is, hogy minden nyolcadik óvodapedagógusi státusz betöltetlen Budapesten.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×