eur:
388.68
usd:
361.82
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Budapest, 2020. október 3. A Halászbástya, a Mátyás-templom (budavári Nagyboldogasszony-templom) és a Hilton Budapest luxusszálloda a Budai Várban. MTVA Fotó: Molnár-Bernáth László
Nyitókép: MTVA Fotó: Molnár-Bernáth László

Nem nyugszik bele a budavári választási vereségbe a Momentum

Korsós Borbála Fővárosi Választási Bizottsághoz fordul, a párt szerint választási csalást követett el a Fidesz.

Szeptember 11-én időközi önkormányzati választásokat tartottak az I. kerületben, amelyen a Fidesz jelöltje húzta be a Momentum elnökének – Gelencsér Ferencnek – a megüresedett helyét. Azonban a választást követően látott napvilágot a hír, hogy több tucat Fidelitashoz köthető személy lett nem sokkal a választások előtt bejelentve egy helyi fogorvosi rendelőbe, így ők pedig már voksolhattak a választáson – írja közleményében a Momentum.

Csalás gyanúja miatt Korsós Borbála, a Momentum helyi jelöltje kapásból a választás után fellebbezett a helyi választási bizottságnál (hvb) és több tárgyi bizonyítékot is bemutatott. Azonban a hvb nem talált kivetnivalót abban, hogy az Ostrom utca 16. szám alatti orvosi rendelőbe 10 embert jelentettek be.

„Életszerűtlen, hogy napok alatt 10 személy ugyanabban a lakásban, 13 személy ugyanabban a lakóházban lakcímet létesítsen. Különösen életszerűtlen azért, mert az Ostrom u. 16. szám alatti ingatlan jelenleg elsősorban nem lakóházként, hanem orvosi centrumként funkcionál” – vélekedik a Momentum politikusa.

Ezek alapján most azt kéri Korsós Borbála a Fővárosi Választási Bizottságtól, hogy másodfokon írja felül a hvb döntését és állapítsa meg a Fidesz csalását a budavári időközin.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×