eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Diákok várnak a felzárkóztató óra kezdetére a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium tantermében 2020. június 2-án. Mostantól a pedagógusok lehetőséget kaptak, hogy felzárkóztató órákon tanítsák az iskolában azokat a diákokat, akik a digitális oktatás ideje alatt ennek szükségét érzik.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Húsz fokot és azonnali kormányintézkedéseket követel a Pedagógusok Szakszervezete

Elvárják a jogszabályban előírt téli hőmérséklet biztosítását, és a tanulók étkeztetésének támogatását.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) közleményben kéri, hogy a kormány nyújtson pénzügyi fedezetet az állami, önkormányzati, egyházi, alapítványi intézetekben az energia megvásárlásához, az egekbe szökő rezsi kifizetéséhez.

Gulyás Gergely miniszter a 2022. szeptember 8-án tartott Kormányinfón nem nyilatkozott egyértelműen az oktatási és nevelési intézmények fűtéséről. Kisfaludy László belügyi helyettes államtitkár egyik leveléből kiderül: a 20 Celsius-fokos hőmérséklet „kielégítése esetén további fűtést nem szükséges biztosítani”, tehát a nevelési-oktatási intézményeknek szóló kormányrendelet ezt a minimális szintet írja elő.

A PSZ szerint azonban

a 20 fok is kevés, ezért az állami intézményekben előírt 18 fok semmiképp sem vonatkozhat oktatási és nevelési intézményekre.

A szakszervezet a gyermekek és a diákok érdekében elvárja az önkormányzatok támogatását, amelyek az energiaválság miatt az uszodák, tornacsarnokok bezárására kényszerülnek, holott azok köznevelési feladatoknak adnak otthont. A PSZ a polgármester pártállásától függetlenül kéri a többletköltségek kifizetését a foglalkozások megtartása érdekében.

A gyermekétkeztetésben tapasztalható drasztikus áremelkedés miatt azt követelik, egyetlen tanuló se essen ki a menzai étkezésből. A kormány ne csupán a háromgyermekesek számára, megemelt összegű családi pótlékkal kompenzálja az emelkedő árakat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×