eur:
387.78
usd:
358.26
bux:
66185.37
2024. február 23. péntek Alfréd
A drónnal készített felvételen a városháza (b) és a Rákóczi fejedelem út Balassagyarmaton 2022. június 20-án.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Tizenhatszoros árajánlat érkezett a gázra több önkormányzatnak

Arra még nem született megoldás, hogy az önkormányzatok hogyan tudják kifizetni a gázszámlákat.

Megérkezett az MVM hivatalos ajánlata arra a közös nagyfogyasztói gázközbeszerzésre, amelyet tíz város, és egy budapesti kerület együtt versenyeztetett. Ez mintegy 260 ezer magyar polgár önkormányzati nagy intézményeit érinti – írta ki a Facebook-oldalára az egyik résztvevő város, Balassagyarmat polgármestere.

Csach Gábor bejegyzése szerint 1610,5 forint+áfás ajánlatot kaptak egy köbméter gázra, ez az eddigi 96,7 forintos ár 16,6-szorosa, írja a Telex.

A polgármester szerint ezzel az árral Balassagyarmat hat intézményének, a Szent Erzsébet Idősotthon, az Oktatási Művelődési Központ és Könyvtár, a Tankonyha, a Városháza, a Nyitnikék óvoda és a Sportcsarnok ellátása nagyságrendileg éves szinten

bruttó 360 millió forintos többlet terhet jelent a városnak.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón elmondta: az önkormányzatokkal folyamatosan tárgyalnak, de általános képlet nincs. A cél, hogy mindenki járjon óvodába, iskolába, és a szülők tudjanak dolgozni járni. A megoldások között szerepel az önkormányzatoknál hitelfelvételi lehetősége.

Balassagyarmat polgármesterének teljes Facebook-bejegyzése itt olvasható:

Címlapról ajánljuk
Földváryné Kiss Réka: döntési lehetőség mindig van, akkor is, ha annak halál a vége

Földváryné Kiss Réka: döntési lehetőség mindig van, akkor is, ha annak halál a vége

A történész harag és részrehajlás nélkül elemez, de a személyes emlékezet szubjektív, segít a közösségi emlékek teremtésében – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzeti Emlékezet Bizottság elnöke. Földváryné Kiss Réka arról is beszélt, hogy egy külső szabadság nélküli korszakban is lehet a belső szabadságot megélni, mert döntési lehetőség mindig van.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×