eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával töltenek meg egy fecskendőt a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház oltópontján 2022. augusztus 5-én. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, a házi gyermekorvostól, valamint felvehető a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni.
Nyitókép: MTI/Krizsan Csaba

Már csak egy megyében emelkedett a Covid-fertőzöttek száma

Országos átlagban a júliusi csúcs kevesebb mint felénél jár a heti esetszám.

Múlt héten Csongrád-Csanád volt az egyetlen olyan megye Magyarországon, ahol heti összevetésben még emelkedett az új koronavírus-fertőzöttek száma, írja a Portfolio.hu.

A szerdai adatok szerint múlt héten összesen 10 300 új fertőzöttet igazoltak, és elhunyt 76 beteg. Jelenleg 832 koronavírus fertőzöttet ápolnak kórházban, közülük 17-en vannak lélegeztetőgépen. Az új esetek száma 15 százalékkal, a halálozásoké 24 százalékkal, a kórházban ápoltaké 15 százalékkal, a lélegeztetett betegeké pedig 26 százalékkal maradt el az egy héttel korábbitól, tehát egyértelmű a javulás.

Az új fertőzöttek száma népességarányosan Baranya megyében volt a legmagasabb, aminek oka lehet, hogy a Pécsen végrehajtott mintavételek száma magasabb az országos átlagnál. Baranya megye után Csongrád-Csanád és Somogy megyében volt a legtöbb fertőzött,

a legkevesebb új esetet pedig Budapesten, Fejér és Komárom-Esztergom megyében regisztrálták.

Az adatok alapján múlt héten Csongrád-Csanádban emelkedett csak az esetszám, a legnagyobb mértékben pedig Nógrád, Tolna és Fejér megyében csökkent. A legtöbb megye augusztus első felében már túl volt a nyári járványhullám csúcsán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×