eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Forró nyomon: máris nyomozás indult a pécsi bozóttűz ügyében

Három ház teljesen leégett, tíznél is több károsodott.

Három ház teljesen leégett és több további épület is károsodott abban a tűzben, amely Pécs nyugati külvárosában, a Mecsekoldalban lévő kiskerteknél ütött ki csütörtök délután. A rendőrség gondatlanságból elkövetett közveszély-okozás miatt indított nyomozást az ügyben.

Horváth Nikolett Csilla, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte: pinceépületek, hétvégi házak és lakóházak – összesen tíznél is több épület – károsodott a tűzben.

A tűzoltóknak már sikerült lehatárolniuk a lángokat annyira, hogy azok további ingatlanokat ne veszélyeztethessenek – tette hozzá.

Elmondta, három ház égett le teljesen és több gázpalack felrobbant, sérültről nem érkezett hír.

Még csaknem százhúsz baranyai, somogyi és tolnai tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén a kiskertekkel szomszédos erdőben, és mintegy negyven katasztrófavédelmi gépjármű van szolgálatban a helyszínen.

A szóvivő hangsúlyozta: a tűz a lombkoronaszintet nem érinti.

Csetényi Éva, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI kérdésére azt mondta: a rendőrség ismeretlen személy ellen indított nyomozást gondatlanságból elkövetett közveszély-okozás miatt. Hozzáfűzte, megkezdték egy férfi előállítását, de a kihallgatása még nem történhetett meg, mert őt jelenleg füstmérgezéssel kórházban kezelik.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×