eur:
393.83
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője ül Orbán Viktor miniszterelnök székében az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 20-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Jobbik: adja vissza parlamenti mandátumát Jakab Péter!

Parlamenti mandátumának visszaadására szólította fel Jakab Pétert, a pártból és annak képviselőcsoportjából is kilépett korábbi elnököt, frakcióvezetőt a Jobbik Magyarországért Mozgalom országos választmánya.

Az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményük szerint előző nap tartott ülésén döntött úgy egyhangúlag a testület, hogy felszólítják a politikust, "a Jobbik közösségétől kapott listahelyért járó mandátumot azonnali hatállyal adja vissza annak a közösségnek, amely egykoron benne látta a reményt, hogy egy új és egyben jobboldali, konzervatív értékeket képviselő vezetője lehet a közösségünknek".

"Péter! Ez a közösség egykoron felnézett rád és követett. Mára viszont csak annyit lát belőled, hogy más hoz helyetted döntéseket, megpróbálsz különféle fortélyokkal erőforrásokat elvinni a közösségünktől és ugyanolyan esküszegő készülsz lenni, mint azok, akiket éveken át joggal kritizáltál te is emiatt" - fogalmaznak a közleményben.

Jakab Péter csütörtökön jelentette be közösségi médiaoldalán, hogy távozik a Jobbikból és annak képviselőcsoportjából, majd másnap azt tette közzé, hogy döntéséről hivatalosan is tájékoztatta Kövér László házelnököt és Lukács László György frakcióvezetőt.

A politikus 2018 óta parlamenti képviselő, 2019-től volt a párt frakcióvezetője, 2020-tól pedig a Jobbik elnöke. Mindkét tisztséget idén nyárig töltötte be.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×