eur:
394.05
usd:
364.76
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: BKK

Nagy munkálatok végére került pont Újbudán

Befejeződött a felújítás a XI. kerületi Október huszonharmadika utcában és az Irinyi József utcában: a Fehérvári úttól a Bogdánfy utca kereszteződéséig megújult az útburkolat, a járda és a vízvezeték, valamint forgalomfigyelő kamerákat is telepítettek több helyen – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A BKK közleménye szerint a tavaly ősszel megkezdett beruházás során a több mint 21 ezer négyzetméter útpálya teljes átépítése mellett erősített aszfaltburkolatot kaptak a buszmegállók, valamint azok peronjai és a járdák is.

A Petőfi híd felé vezető irányba két ivóvíz-gerincvezeték kiváltására is szükség volt – írták.

Mint olvasható, az ottani bevásárlóközpont (Allee) előtti szakaszon külön kanyarodó sávot alakítottak ki a parkolóba érkezőknek és külön a visszafordulóknak. A gyalogátkelőhelyek megvilágítása érdekében megújították a közvilágítást is.

A BKK közölte: az útfelújítással párhuzamosan az Irinyi József utcában és az Október huszonharmadika utcában létrejött a pesti nagykörúti kerékpársávok folytatása Budán, köszönhetően annak, hogy a Fehérvári úttól a Bogdánfy utca kereszteződéséig kétoldali irányhelyes kerékpársáv épült 234 méter hosszúságban.

A kerékpársávok kialakításával a gépjárműforgalmi sávok száma nem változott – írták.

Az útfelújítás a fővárosi önkormányzat 2020-2023. évi útfelújítási programjának keretében valósult meg a Budapest Közút Zrt. megbízásából. Nyílt közbeszerzés lefolytatása után a kivitelezési munkákat a Colas Út Zrt. végezte. A beruházás teljes nettó költsége 770 millió 522 ezer 831 forint volt.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×