eur:
393.83
usd:
368.04
bux:
65862.51
2024. április 23. kedd Béla
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium évzáróján az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Kossuth laktanya alakulóterén Debrecenben 2022. június 15-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

HM: kiemelten fontos a NATO-tagállamok közti szolidaritás

A jelenlegi helyzetben kiemelt fontosságú a NATO-tagállamok közti szolidaritás - hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium (HM), közleményében.

Magyarország és Litvánia egyaránt "testközelből" érzékeli az orosz-ukrán háború súlyosságát, a jelenlegi biztonsági helyzetben pedig kiemelten fontos a NATO tagállamok közötti szolidaritás. Ennek jegyében a Magyar Honvédség Gripenjei már harmadszor látják el ezt a feladatot, amiért a litván védelmi miniszter köszönetet mondott - közölte a honvédelmi miniszter litvániai tárgyalásai után a tárca közleménye szerint.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf az Avydas Anusauskas litván nemzetvédelmi miniszterrel folytatott vilniusi egyeztetéséről elmondta: partnerével egyetértettek abban, hogy a madridi NATO-csúcson történelmi döntések születtek, a keleti szárny megerősítése érdekében folytatni kell mindkét ország haderejének fejlesztését.

A tárgyaláson elhangzott: mindkét országot komoly kihívás elé állítja az erősödő illegális migráció. A határvédelem területét illető tapasztalatok egymással történő megosztása érdekében a honvédelmi miniszter magyarországi látogatásra hívta a litván nemzetvédelmi minisztert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×