eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Nyitókép: Karácsony Gergely/Facebook

Örömteli hírről számolt be Karácsony Gergely – képek

Megújult Budapest 40 kilométeres tanösvényének egy része – írja közösségi oldalán a főpolgármester.

Karácsony Gergely Facebook-posztjában emlékeztet, hogy a Fővárosi Önkormányzat által védetté nyilvánított, helyi jelentőségű természetvédelmi területeken található az ország egyik legátfogóbb természetismereti tanösvény hálózata, ami közel 15 helyszínen és több mint 40 kilométeres hosszon várja a kirándulókat.

Mint olvasható, sajnos a tanösvény kihelyezett elemei az elmúlt 10 évben erősen megrongálódtak, a MME - Magyar Madártani Egyesület és a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat által létrehozott tanösvényútvonalakat 2022 tavaszán és nyarán a FŐKERT munkatársai teljesen felújították. A táblákat letakarították, lecserélték vagy pótolták.

Ehhez járult hozzá a Fővárosi Önkormányzat idei Környezetvédelmi Alap pályázata, aminek segítségével – kiegészítésképpen – a Madártani Egyesület ki tudta cserélni a Naplás-tó információhordozó felületeit és a Homoktövis Természetvédelmi Terület táblakereteit. A széles körű, több szervezet közreműködésével zajló munka eredményeképpen a pesti oldal teljes útvonalhálózata megújult 2022 nyarára, így az ismét hiánytalanul fogadja a látogatókat – zárta bejegyzését Karácsony Gergely.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×