eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Farmer in tractor preparing land with seedbed cultivator, sunset shot
Nyitókép: valio84sl/Getty Images

Komoly balesetveszélyre figyelmeztet a közútkezelő – videó

Fokozott óvatosságot, türelmet és megértést kérnek a közlekedőktől.

A nyári időszakban nemcsak az autósforgalom növekszik meg a hazai közutakon, hanem egyre több mezőgazdasági járművel is találkozhatnak a közlekedők az aratási munkákhoz kapcsolódóan. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével (MEGFOSZ) közösen újabb figyelemfelhívó videót készített azzal kapcsolatban, hogy hogyan érdemes a széles járművek környezetében közlekedni és mit tehetnek a gazdák, hogy megkönnyítsék a többi közlekedő dolgát.

A szakemberek – csütörtöki közleményükben – fokozott óvatosságot, türelmet és megértést kérnek a közlekedőktől. Mint írják, a nagyobb munkagépeket kellő körültekintéssel szabad csak megelőzni, a balesetveszélyes és meggondolatlan manőverek helyett érdemes türelmesen kivárni, amíg a járművek vezetői le tudnak húzódni és biztonságosan meg lehet előzni őket.

Hozzáteszik: a mezőgazdasági gépek sofőrjeinek érdemes figyelnie arra, hogy széles eszközeikkel elkerüljék az út menti táblák, korlátok, útszéljelzők megsértését, illetve amennyiben az adott út szélessége engedi, fontos, hogy ne a padkán közlekedjenek egy kerékkel. Szembejövő forgalom esetén a gépkezelőknek javasolt inkább a megfelelő helyre félrehúzódva többször megállniuk útjuk során.

Mint olvasható, a Magyar Közút és a MEGFOSZ együttműködési megállapodásának részeként a társaságok a jövőben további közös edukációs tartalmakkal segítik majd a türelmesebb, biztonságosabb közúti közlekedést. A két szervezet így továbbra is arra kér valamennyi közlekedőt, hogy figyeljenek, vigyázzanak egymásra az országos utakon is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×