INFORÁDIÓ
2022. augusztus 12. péntek
Klára

büntetés-végrehajtás

tek

nyomozás

büntetőeljárás

Büntetőeljárás indul a büntetés-végrehajtás két vízben eltűnt munkatársa ügyében

Büntetőeljárás indul a büntetés-végrehajtás két vízben eltűnt munkatársa ügyében

Infostart

A Regionális Nyomozó Ügyészség rendelt el nyomozást.

Nyomozást rendelt el a Regionális Nyomozó Ügyészség: büntetőeljárás indul foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt – tudta meg az ATV Híradója.

Amint azt kedden az Infostart is megírta, egyelőre nem vezetett eredményre a büntetés-végrehajtási szervezet Kis-Dunában elmerült két hivatásos állományú munkatársa utáni kutatás. A speciális eszközök – a drón- és a szonártechnika – sem mutattak emberi életre utaló körülményt, ezért a víz alatti kutatást felfüggesztették.

A büntetés-végrehajtási szervezet, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai a felszínen és a part mentén továbbra is jelentős erőkkel keresik a 29 és a 34 éves szakembert.

A TEK közlése szerint Rácalmáson, a Kis-Duna hídnál a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön egy-egy munkatársa –egy kutyavezető és egy kutyakiképző férfi – szolgálati ebek kiképzése közben, hétfő délelőtt 11 óra körül eddig ismeretlen okból a vízben elmerült.

A víz alatti kutatás, mentés munkálatainak megszervezését a TEK főigazgatója, Hajdu János a helyszínen irányította. A kutatás tervezésébe, előkészítésébe és végrehajtásába a TEK koordinálásával a katasztrófavédelem munkatársai, a Havaria Katasztrófaelhárító Közhasznú Egyesület mentőbúvárjai és a dunaújvárosi speciális mentők kapcsolódtak be.

Nyitókép: pixabay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018