INFORÁDIÓ
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell

balaton

készenléti rendőrség

helikopter

Helikoptert vetettek be a Balaton közepén

Helikoptert vetettek be a Balaton közepén

Infostart

Az idén fentről is vigyázzák a fürdőzőket.

A Készenléti Rendőrség légirendészei vízből történő mentési gyakorlatot hajtottak végre a hétvégén a Balatonnál. A helikopter személyzete égi szemként segíti a vízirendészek munkáját – áll a rendőrségi közleményben.

A Készenléti Rendőrség helikopteres egysége is erősíti a közbiztonságot az idei idegenforgalmi szezonban, amelynek fő célja a turisztikai idény rendőri feladatainak légi támogatása, a fürdőzők biztonságának megóvása a Balatonnál. Feladatuk a nyári szezonban a tó feletti vízirendészeti járőrözés, a parti települések, az autópályák és a fő közlekedési útvonalak közbiztonsági és közlekedési, valamint a kiemelt idegenforgalmi centrumok térségében folytatott polgári célú repülések ellenőrzése. Viharjelzés esetén figyelmeztetik a vízben tartózkodókat, kapcsolatban állnak a vízirendészeti egységekkel, fentről segítve a munkájukat.

A szakemberek hétfőn a vízből történő kimentést gyakorolták. A mentési képességek fenntartása és fejlesztése érdekében végrehajtott képzés során a bajbajutott személyek függésből történő felvételét, kötélen történő szállítását és lerakását végezték Zamárdinál egy MD902 és egy MD500 típusú helikopterrel.

Nyitókép: Police.hu
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018