eur:
395.04
usd:
366.05
bux:
65111.43
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Police.hu

Helikoptert vetettek be a Balaton közepén

Az idén fentről is vigyázzák a fürdőzőket.

A Készenléti Rendőrség légirendészei vízből történő mentési gyakorlatot hajtottak végre a hétvégén a Balatonnál. A helikopter személyzete égi szemként segíti a vízirendészek munkáját – áll a rendőrségi közleményben.

A Készenléti Rendőrség helikopteres egysége is erősíti a közbiztonságot az idei idegenforgalmi szezonban, amelynek fő célja a turisztikai idény rendőri feladatainak légi támogatása, a fürdőzők biztonságának megóvása a Balatonnál. Feladatuk a nyári szezonban a tó feletti vízirendészeti járőrözés, a parti települések, az autópályák és a fő közlekedési útvonalak közbiztonsági és közlekedési, valamint a kiemelt idegenforgalmi centrumok térségében folytatott polgári célú repülések ellenőrzése. Viharjelzés esetén figyelmeztetik a vízben tartózkodókat, kapcsolatban állnak a vízirendészeti egységekkel, fentről segítve a munkájukat.

A szakemberek hétfőn a vízből történő kimentést gyakorolták. A mentési képességek fenntartása és fejlesztése érdekében végrehajtott képzés során a bajbajutott személyek függésből történő felvételét, kötélen történő szállítását és lerakását végezték Zamárdinál egy MD902 és egy MD500 típusú helikopterrel.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×