eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatót tart, miután leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Kiderült, mennyit költött Márki-Zay Péter a kampányára

A hivatalos közlés csak egy egyéni választókerületében felhasznált pénzeket tartalmazza, a miniszterelnök-jelölti kampányának a költségét nem.

A Magyar Közlöny Hivatalos értesítőjében tette közzé Márki-Zay Péter, hogy az április 3-i országgyűlési választáson a hódmezővásárhelyi központú választókerület jelöltjeként mennyit kampánypénzt költött – vette észre a hvg.hu.

A hivatalos adatok szerint az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje az egyéni kampányára a törvényes maximumösszeget, 1 182 878 forintot fordított február 12. és április 3. között. A teljes összeget a Crevocorp Kft. kapta meg. Szolgáltatásként azt tüntették fel, hogy "B1 tábla, szórólap", míg az indokolásban ez szerepel: "Reklám- és propagandakiadások. Választási kampánycélok, választói akarat befolyásolása."

Néhány hete már kipattant egy botrány Márki-Zay Péter nem átlátható kampányköltése miatt, de akkor a miniszterelnök-jelölti kampányához a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) számlájára befolyt adományok felhasználásának tételes elszámolását kérte rajta számon a mozgalom több vezetője is, és a korábban őt támogató ellenzéki pártok is sürgették a kampányköltések tisztázását. Akkor Márki-Zay Péter azt mondta, mindennel el fog számolni, de egyelőre ez nem történt meg.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×