eur:
393.87
usd:
368.5
bux:
66309.86
2024. április 24. szerda György
Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára a minisztériumban tartott sajtótájékoztatón 2021. február 2-án. Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával (SZTNH), hogy közösen támogassák az innovatív vállalkozások piacra jutását.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Felmentették Schanda Tamást, az ITM államtitkárát

A Magyar Közlönyben megjelent határozatból derült ki.

A szerda este megjelent egyik Magyar Közlönyben szerepel egy határozat, amely szerint Áder János köztársasági elnök - Orbán Viltor miniszterelnök javaslatára - felmenti az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárát, Schanda Tamást.

Schanda parlamenti és stratégiai államtitkár volt az ITM-nél, Palkovics László miniszter helyettese.

Ő a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke is.

A felmentés indoka nem ismert.

Frissítés: A Telex kiszúrta, hogy a brüsszeli székhelyű Katolikus Családszervezetek Európai Föderációja (FAFCE) május 4-6. közötti váci közgyűlésének programjában – a programfüzet és az MTI előzetese szerint is – a politikus mint a megválasztott köztársasági elnök,

Novák Katalin kabinetfőnöke

szerepel. Érdeklődtek Schanda Tamásnál és Novák Katalinnál is, de mindkét helyről az a válasz érkezett, hogy később nyilatkoznak személyi kérdésekről, ha az majd időszerű lesz. Ugyanakkor a hírt nem cáfolták.

A kormány honlapján olvasható önéletrajza szerint Schanda Tamás 2014-ben az Emberi Erőforrások Minisztériuma ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára lett, 2016-tól pedig a tárca európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkáraként dolgozott.

2018-tól az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkáraként irányította a hazai fejlesztéspolitikát, 2019-től pedig a tárca parlamenti és stratégiai államtitkára, miniszterhelyettese volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×