eur:
392.88
usd:
365.95
bux:
66546.17
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: ATV

Karácsony Gergely elmondta, miket tervez a közetkező években

A kormány segítségét kéri a főpolgármester, hogy a közösségi közlekedés is rezsicsökkentett energiával működhessen. Karácsony Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy indulna az újraválasztásért 2024-ben.

A kormányhoz fordul Karácsony Gergely, hogy a közösségi közlekedés is "rezsicsökkentett" energiával működhessen. A főpolgármester az Inforádió Aréna című műsorában azt mondta, hogy a villamosenergia árának növekedése csak a BKV esetében 14 milliárd forintos többletkiadást okoz a fővárosnak és ehhez jön a dízel piaci ára.

Hangsúlyozta: ha így folytatódik, a dráguló energia előbb-utóbb meg fog jelenni a távhő árában is. A főpolgármester párbeszédet sürgetett a kormány és a főváros között.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott, hogy egy háború árnyékában egyre több gazdasági problémával küszködő magyar nemzetgazdaságot nem lehet tovább blokkolni azzal, hogy a kormány és a főváros nem tud értelmes párbeszédre jutni. Azt mondta: látja, hogy a kormánynak nagyon erős legitimációja van, de ez a legitimáció pont ilyen erős a főváros vezetése mögött. Ismét bírálta ugyanakkor az önkormányzatokat sújtó kormányzati elvonásokat.

Azt mondta, hogy éves szinten 50-60 milliárd forint hiányzik a főváros költségvetéséből, és a problémák olyan mértékűek, amelyeket racionalizálással, a szolgáltatási színvonal rontásával nem lehet kezelni.

Karácsony Gergely indulna az újraválasztásért 2024-ben. A főpolgármester az Inforádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott, célja az, hogy a ciklus második felében programjának minél több elemét végrehajtsa, és kérje újra a budapestiek bizalmát.

Azt mondta: számít valamennyi ellenzéki párt támogatására. Hozzátette: biztos benne, hogy az ellenzék akkor is közös jelölteket állít majd.

Úgy vélte, hogy a most kezdődő új parlamenti ciklus első fele az ellenzéki erők rivalizálásáról fog szólni, de az összefogás bizonyos szinten megmarad. Karácsony Gergely szerint a pártjának, vagyis a Párbeszédnek és az LMP-nek szorosabb együttműködésre kell törekednie, mert mindkét párt a zöld szavazatokért küzd, és ez nem fenntartható.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Elkezdtek kamatemelésekről suttogni a lakáshiteleknél: készül a hidegzuhany?

Tartós kamatcsökkenésre, már-már a korábbi nagyon alacsony kamatszintek visszatérésére számított eddig a magyar lakáshitelpiac keresleti oldala, ehhez képest konszenzus alakult ki arról, hogy a mostani 6-7%-os szinten megállt a kamatcsökkenés, sőt, egyre többen vélik úgy, hogy kamatemelésekre kell sort keríteni, ma például a legnagyobb hitelközvítő is megszólalt az ügyben. Több bank vezetőjét is megkérdeztük a témáról az elmúlt napokban, válaszaik alapján egyelőre nem készülnek kamatemelésre a lakáshiteleknél, pedig lenne okuk rá. Kiemelten foglalkozunk ezzel a témával a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai eseményre!

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×