INFORÁDIÓ
2023. március 20. hétfő
Klaudia

bkk

társadalmi egyeztetés

normafa

tömegközlekedés

közlekedés

Most bele lehet szólni a Normafa közlekedésébe

Most bele lehet szólni a Normafa közlekedésébe

Infostart / MTI

Társadalmi egyeztetést indít a Normafa közösségi közlekedési kiszolgálásának bővítéséről a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A tervek szerint 2022 júliusától a Normafától és az Eötvös úttól minden időszakban elérhetővé válik a XII. kerület központi területe, Dél-Buda és a 4-es metró, valamint a 21-es autóbuszcsalád a Svábhegy és a Széll Kálmán tér között sűrűbben közlekedik.

A BKK által összegzett javaslat szerint a 212-es busz minden időszakban meghosszabbított útvonalon, azaz hétköznap, valamint hétvégén reggel és este is a Normafáig közlekedik majd. Csúcsidőszakban az utasforgalomhoz igazodva 212A jelzéssel sűrítő járatok indulnak a Boráros tértől a Svábhegyig.

A 21-es autóbuszcsalád járatai a Széll Kálmán tértől 21B jelzéssel Csillebércig, 21-es jelzéssel a Normafáig, csúcsidőben pedig 21A jelzésű sűrítő járatokkal a Svábhegyig közlekednének, a jelenleginél sűrűbben.

A fejlesztés eredményeképpen egyszerűbbé válik a Normafa megközelítése több területről is - írták.

A csillebérci Központi Fizikai Kutatóintézet (KFKI) és a Gyermekvasút között járó 21B autóbuszok - a budai hegyvidék terhelését mérsékelve - hétvégén kora hajnalban és késő este Telebuszként közlekednének, így csak akkor mennének végig az útvonalukon, ha erre tényleges utazási igény lenne.

A változásokat a tervek szerint júliusban vezetnék be. A BKK május 10-ig várja az észrevételeket a honlapján meghirdetett társadalmi egyeztetési felületen - olvasható a közleményben.

Nyitókép: BKK
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018