eur:
394.37
usd:
365.29
bux:
65565.66
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársa szondáztat egy sofőrt 2013. március 29-én a szegedi Huszár Mátyás rakparton. A balesetek megelőzése, az ittas és az agresszív vezetők kiszűrése érdekében fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség húsvétkor és az azt megelőző napokban.
Nyitókép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Megszállják a rendőrök az utakat, szondával támadnak - íme az időpontok

Húsvét vasárnap estétől 24 órás kiemelt Alkohol és Drogmaraton ellenőrzésre is sor kerül.

Európai szintű ellenőrzés kezdődik a közutakon, amelyben részt vesz a magyar rendőrség is. Az akció április 14-étől, csütörtöktől, egy hétig tart. A rendőrség külön felhívja a figyelmet, hogy 17-én 20 órai kezdettel egy 24 órás, úgynevezett Alkohol és Drogmaraton ellenőrzésre is sor kerül – írja a police.hu.

A rendőrségi akció elsősorban az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrésére irányul. Magyarországon zéró tolerancia van érvényben, ami azt jelenti, tilos bármilyen alkoholt fogyasztani járművezetés megkezdése előtt, és alatt.

Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályvezetője a razzia kapcsán elmondta, hogy tavaly nem ellenőrizték célzottan a járművezetőket húsvétkor, mert úgy gondolták, a korábbi években annyiszor felhívták a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire, hogy már mindenki tudja, az alkohol és a vezetés összeegyeztethetetlen. Bár azt gondolták - tette hozzá -, hogy "a társadalom elég felnőtt" ehhez, nem lett igazuk, nem lett kevesebb az ittas vezetések száma. Hozzátette: évente 1200 baleset történik ittas vezetés miatt, ez a balesetek mintegy 8,5-9 százaléka. Ezért úgy döntöttek, hogy visszatérnek a klasszikus ellenőrzésekhez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Óriási az érdeklődés a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment 2024 című konferenciája iránt, amelyen várhatóan Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium államtitkára is részt vesz. Az egésznapos szakmai rendezvény teltház közelében jár, már csak néhány szabad hely van, így érdemes sietni a regisztrációval, amelyet itt tud megtenni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×