eur:
397.79
usd:
372.37
bux:
70502.3
2024. június 21. péntek Alajos, Leila
Close up shot of a protective facial disposable mask on a white blanket at double bed in a room
Nyitókép: YakobchukOlena/Getty Images

Három magyar régióban terjed jelentősebben a koronavírus

Két megye és a főváros érintett, az egyik megyében a hétnapos mozgóátlag is nőtt.

Az elmúlt hét új koronavírus-fertőzéseinek adatait a Portfolio vitte térképre (9.49-es bejegyzés a cikkben). A portál összeállítása szerint népességarányosan Budapesten, Baranya és Vas megyében regisztrálták a legtöbb új fertőzöttet.

Ezek közül Budapesten és Baranya megyében stagnált, Vas megyében viszont 34 százalékkal nőtt az esetszámok hétnapos mozgóátlaga az elmúlt egy hétben.

Heves megyében 40, Vas megyében 34, Komárom-Esztergomban 15 százalékkal nőtt az esetszámok hétnapos mozgóátlaga az elmúlt egy hétben.

A szennyvíz-adatok alapján országos szinten stagnálás várható, a Nemzeti Népegészségügyi Központ térképét korábbi cikkünkben közöltük.

Címlapról ajánljuk
A szlovák egészségügyi kormánybiztos szerint nem is volt Covid-járvány

A szlovák egészségügyi kormánybiztos szerint nem is volt Covid-járvány

Komoly nemzetközi problémát okozhat Szlovákiának, hogy június elején – a világon egyedüli államként – nem csatlakozott az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Nemzetközi Egészségügyi Rendszabályaihoz. A Szlovákiát képviselő Peter Kotlár a pozsonyi parlament egészségügy bizottsági ülésén azt mondta, hogy ő csak az „emberi jogokat és az ország szuverenitását” védte azzal, hogy elutasították a dokumentum alkalmazását. Kotlár azt is megismételte, hogy Szlovákiában egyébként sem volt covid-járvány.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.21. péntek, 18:00
Ferencz Orsolya
űrkutatásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×