eur:
393.74
usd:
364.9
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Facebook/Vitézy Dávid

Már jár az első tíz néma busz Budapest agglomerációjában

Hamarosan szolgálatba áll további harminc. Íme a részletek!

Forgalomba állt az első tíz elektromos Mercedes-Benz eCitaro autóbusz a fővárosi agglomerációban, Budakeszi térségében - közölte Facebook-oldalán Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója.

A vadonatúj, kék színű, alacsonypadlós elektromos járműveket tavaly augusztusban mutatta be a Volánbusz Zrt., a társaság a buszokat szeptembertől nemzetközi rendezvényeken állította először szolgálatba, októbertől pedig munkanapokon négy jármű próbaüzemben közlekedett a fővárosi agglomeráció bizonyos autóbuszvonalain. Mivel a járművek a forgalmi próbák alatt bizonyították működőképességüket, megkezdődhetett az éles üzem.

A menetrend szerinti üzemkezdést szombat délelőtt jelentették be Fürjes Balázs és Menczer Tamás államtitkárokkal, illetve Pafféri Zoltánnal, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatójával közösen.

A tíz eCitaro a Budakeszire közlekedő 22, 22A, 222 és 188E jelzésű agglomerációs autóbuszvonalakon teljesít szolgálatot.

A töltő-infrastruktúra kiépítésével hamarosan további harminc zöld busz érkezik a Budakeszit kiszolgáló vonalakon túl a 40, 40B, 40E, 88, 88A, 188, 188E, 140, 140A, 140B, 240, 172, 173 és 272 jelzésű vonalakra, ami Budaörs, Budakeszi és Törökbálint térségében, és diósdi viszonylatban is jelentős előrelépést jelent az utaskiszolgálás színvonalában.

A beszerzést a kormányzati Zöld Busz Program finanszírozza. A mostani beszerzés értéke a tíz éves szűkített élettartamköltségeket is figyelembe véve 8,1 milliárd forint. Ez a negyven jármű Magyarország legnagyobb tisztán elektromos buszflottája.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×