eur:
394.4
usd:
371.68
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
Z. Kárpát Dániel, a Jobbik vezérszónoka felszólal az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2020. évi szakmai tevékenységéről és az intézmény működéséről szóló beszámoló, valamint az ahhoz kapcsolódó országgyűlési határozati javaslat együttes általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. június 8-án.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Egy karlendítős videó miatt kérdezték Z. Kárpát Dánielt

Egy amerikai portálra került ki egy felvétel, amin állítólag a jobbikos politikus látható. Ő azt állítja, sosem volt náci.

A Mandiner arról írt, hogy a The Jewish Voice (a zsidó hang) című kiadványban megjelent egy felvétel, amelyen Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke karlendítést végez, majd mosolyog.

A Telex megkereste a politikust, aki a következő rövid választ küldte a portálnak: "Sosem voltam sem náci, sem antiszemita. Magam is elfogadtam a néppárti Jobbik elvi nyilatkozatát, amely egy keresztényszociális értékrendet és világképet tükröz, ilyen az enyém is. Az antiszemiták a Fideszben vannak, akik a Jobbik elnökét zsidó felmenői miatt jákobozzák."

A portál felidézte, hogy tavaly az előválasztási kampányban például az ózdi jobbikos jelöltről, Farkas Péter Barnabásról került elő náci karlendítős fotó. Akkor a jobbikos ózdi polgármester, Janiczak Dávid azt mondta, alakulása óta "a Jobbik megtisztult, kivetette magából a szélsőségeseket", és megjegyezte, hogy Farkas estében a karlendítés nem jelenti, hogy antiszemita nézeteket vallana.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×