eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: vezess.hu

Különleges duplacsuklós buszt készít a BKV – mutatjuk, mire készülhetnek az érdeklődők

Az Ikarus különleges modellje forgalomba nem áll, de a következő nyílt napon bemutatják.

Már az utolsó simítások zajlanak azon a dupla csuklós Ikaruson, amely a legendás magyar buszgyártó különleges városi buszmodelljének, a 293-nak kívánt emléket állítani – írja a vezess.hu.

Az Ikarus 1988-ban mutatta be a 22,6 méter hosszú, ötajtós autóbuszt, amelyet Budapesten is teszteltek. A járművet négy évvel később Irán fővárosa, Teherán vásárolta meg, és az autóbusz egészen 2009-ig szállított utasokat, azután félreállították.

Bár sokan eljátszottak a gondolattal Magyarországon, milyen jó lenne hazahozni, de 2017-ben a Budapesti Közlekedési Vállalat és a Magyar Műszaki Közlekedési Múzeum összefogott, hogy elkészítsen egy BKV-s replikát a 293-asból. Ennek megépítését a koronavírus-járvány némileg lassította, de a fővárosi közlekedési vállalat arról tájékoztatta a portált, hogy a BKV következő nyílt napján végre bemutatkozhat a nagyközönség előtt a két Ikarus 280-asból épített autóbusz. A BKV azt ígérte, hogy az ezzel kapcsolatos információkat a Facebook-oldalán teszi majd közzé.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×