eur:
389.27
usd:
361.72
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nyitókép: Facebook

Gyógypedagógusok, pszichológusok és logopédusok is szót emeltek a sztrájkrendelet ellen

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat 81 munkatársa is csatlakozott a tanárok engedetlenségi mozgalmához, amelynek résztvevői a sztrájkjogaik visszaállítását követelik a kormánytól.

A munkakörülmények nem csak a tanárok, hanem a diákok számára sem megfelelőek – nyilatkozta az InfoRádiónak Sipos Zsóka okleveles gyógypedagógus, aki részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.

Mint mondta, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat azért csatlakozott az akciósorozathoz, mert szakszolgálati gyógypedagógusokként, pszichológusokként, konduktorokként, fejlesztőpedagógusokként és még sok más szakma képviselőjeként ők is részei a köznevelési rendszer egészének, és fontosnak tartották, hogy részt vegyenek a mozgalomban. Emlékeztetett, a sztrájk arra alkalmas, hogy jelezze a munkavállaló, ha a munkakörülmények nem megfelelőek, akár a munkavállalók számára, akár a szolgáltatást igénybe vevők számára.

A pedagógusok és az oktatáskutatók évek óta jelzik, hogy a köznevelés rendszere recseg-ropog – tette hozzá Sipos Zsóka, aki szerint az oktatáspolitika részéről erre érdemi válaszokat nem kapnak, nem láttak. A sztrájk egy következő lépés volt, amit viszont jelen pillanatban ellehetetlenített a sztrájkrendelet, ezáltal számukra, akiknek az elsődleges az, hogy a gyerekeknek, a családoknak biztosítsák azt, hogy megfelelő, adaptálódni képest jövő generáció lépjen ki az oktatási rendszerből, ez nem biztosított – fogalmazott.

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálatnál 81-en csatlakoztak a polgári engedetlenségi akcióhoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×