eur:
389.75
usd:
365.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay.com

Magyarországon is felfüggesztik két orosz tévécsatorna elérhetőségét

"Magyarország biztosítja az orosz televíziók vételét beszüntető uniós döntés végrehajtását" - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága.

Az Európai Unió Tanácsa kedden elfogadta azt a rendeletet, amely egységesen, minden tagállamban felfüggeszti a Russia Today (RT) és a Sputnik médiumok adásait. A döntés indokolása szerint Oroszország folyamatos dezinformációs kampányt folytat az Ukrajna ellen folyó háború kapcsán - emlékeztetett az NMHH.

A március 1-jén elfogadott rendelet kiterjed a RT és a Sputnik valamennyi platformon sugárzott adására, így a televíziós és internetes tartalmakra egyaránt, ezeket elérhetetlenné kell tenniük a szolgáltatóknak az unió teljes területén, így Magyarországon is.

"A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nyilvántartása szerint egy olyan műsorterjesztő van hazánkban, akinek televíziós kínálatában megtalálható a RT műsora, őt a hatóság felhívta a szolgáltatás megszüntetésére. Az internetes szolgáltatókra is vonatkozik az uniós tiltás, a rendelet betartását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság folyamatosan ellenőrzi" - írták a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×