eur:
394.55
usd:
370.74
bux:
66469.84
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor: Magyarországnak ebből a katonai konfliktusból ki kell maradnia

Videón számolt be a miniszterelnök az egyeztetésről, amit a Magyar Honvédség illetékeseivel folytatott a feszült ukrajnai helyzetről.

A Honvédelmi Minisztérium elől nyilatkozva Orbán Viktor elmondta: találkozott azokkal a katonatisztekkel, akik ma parancsnoki munkájukkal Magyarország biztonságát garantálják.

"A helyzet ugyanis Ukrajna és Oroszország között továbbra is komoly, sőt feszült. Mindent meg kell tennünk a háború elkerülése érdekében. Magyarországnak ebből a katonai konfliktusból ki kell maradnia, mert Magyarország biztonsága a legfontosabb érdek. Ennek megfelelően szó sem lehet azoknak a baloldali javaslatoknak az elfogadásáról, amelyek fegyvereket és katonákat akarnak küldeni Ukrajnába. Magyarországnak a béke helyreállítása érdekében tett nemzetközi erőfeszítésekben kell szerepet vállalnia. És közben fel kell készülnie a hadseregnek arra, hogy ha a dolgok rosszra fordulnak és menekültek érkeznek, akkor a hadsereg a rendőrséggel együttműködve képes legyen ezt a helyzetet kezelni. Ma azt a benyomást szereztem, hogy erre képesek vagyunk; Magyarország biztonsága jó kezekben van."

Budapest, 2022. február 23.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2), Benkő Tibor honvédelmi miniszter (j) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (b) a Magyar Honvédség Integrált Műveleti Központjában 2022. február 23-án. A kormányfő Benkő Tiborral együtt találkozott azokkal a katonatisztekkel, akik Magyarország biztonságát garantálják parancsnoki munkájukkal. 
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2), Benkő Tibor honvédelmi miniszter (j) és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (b) a Magyar Honvédség Integrált Műveleti Központjában 2022. február 23-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×