INFORÁDIÓ
2022. május 16. hétfő
Botond, Mózes

gémesi györgy

anonymous

fenyegetés

lemondás

Gémesi György, az Új Kezdet elnöke az ellenzéki tárgyalásokról tartott sajtótájékoztatón a Képviselői Irodaház előtt 2018. március 20-án.

Gémesi György is az Anonymus célkeresztjébe került – vagy mégsem?

Infostart

Gödöllő polgármestere maga hozott nyilvánosságra közösségi oldalán egy fenyegető hangvételű levelet.

A Gémesi György bejegyzésében megjelentek szerint a polgármester Anonymus aláírással kapott egy levelet, amiben a rejtélyes személy úgy fogalmaz, hogy tud a városvezető „egy-két kellemetlen titkáról”, de ha 2022. január 31-ig benyújtja lemondását, lehetővé téve, hogy az országgyűlési választásokkal párhuzamosan időközi önkormányzati választások legyenek, ahol kiáll a kormánypártok közös jelöltje mellett, akkor „emelt fővel távozhat”. „Amennyiben a nyilvánosság előtt nem reagál megfelelőképpen levelemre, úgy 2022. február 1-jével elindul az Éljenjeni akció” – teszi hozzá a fenyegető, kilátásba téve a többi között azt is, hogy lerántja a leplet „egy feminista terroristával való kapcsolatáról”.

Gémesi György a fentiekre reagálandó úgy fogalmaz a Facebookon: „nem elég, hogy lehallgattak, feltörték a lakásomat, mocskolódó, hazug filmeket készítettek rólam és terjesztik a Fidesz-médiában, most megfenyegettek”. A városvezető órákkal később, egy másik bejegyzésben azt is jelezte, hogy a fenyegető azonosítható, és a jelenlegi információi szerint nincs politikai indíttatása a zsarolásnak hozzátéve, hogy a megfelelő jogi lépéseket megteszi.

Az RTL.hu a fentiek kapcsán megjegyzi, hogy a polgármester ellen irányuló fenyegetésben feltűnik egy furcsa szóképződmény: „Éljenjeni”, ami már számtalanszor felbukkant egy Egres Bélaként, illetve Tyíremeter Jánosként ismert (bár a valódi neve nyilván más lehet) szélhámos interneten is elérhető petícióiban, írásaiban és leveleiben. Egy egyszerű Google-kereséssel elérhető információk szerint Egres Béla a 2010-es évek óta tevékenykedik. Fenyegetőzött például az Ultras Liberi nevű szélsőjobboldali szurkolócsoport nevében, sőt, megpróbált saját Békemenetet szervezni.

A fentiek ismeretében a portál megkereste Gémesi Györgyöt, értesítve arról, hogy valószínűleg átverés áldozata lett. A városvezető közölte, megvizsgálják az információt, és amennyiben megbizonyosodnak róla, hogy nem valós zsarolásról van szó, tájékoztatni fogják róla a nyilvánosságot. Hozzátette: a rendőrségi feljelentést ettől függetlenül megteszik.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018