eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Gémesi György, az Új Kezdet elnöke az ellenzéki tárgyalásokról tartott sajtótájékoztatón a Képviselői Irodaház előtt 2018. március 20-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Gémesi György is az Anonymus célkeresztjébe került – vagy mégsem?

Gödöllő polgármestere maga hozott nyilvánosságra közösségi oldalán egy fenyegető hangvételű levelet.

A Gémesi György bejegyzésében megjelentek szerint a polgármester Anonymus aláírással kapott egy levelet, amiben a rejtélyes személy úgy fogalmaz, hogy tud a városvezető „egy-két kellemetlen titkáról”, de ha 2022. január 31-ig benyújtja lemondását, lehetővé téve, hogy az országgyűlési választásokkal párhuzamosan időközi önkormányzati választások legyenek, ahol kiáll a kormánypártok közös jelöltje mellett, akkor „emelt fővel távozhat”. „Amennyiben a nyilvánosság előtt nem reagál megfelelőképpen levelemre, úgy 2022. február 1-jével elindul az Éljenjeni akció” – teszi hozzá a fenyegető, kilátásba téve a többi között azt is, hogy lerántja a leplet „egy feminista terroristával való kapcsolatáról”.

Gémesi György a fentiekre reagálandó úgy fogalmaz a Facebookon: „nem elég, hogy lehallgattak, feltörték a lakásomat, mocskolódó, hazug filmeket készítettek rólam és terjesztik a Fidesz-médiában, most megfenyegettek”. A városvezető órákkal később, egy másik bejegyzésben azt is jelezte, hogy a fenyegető azonosítható, és a jelenlegi információi szerint nincs politikai indíttatása a zsarolásnak hozzátéve, hogy a megfelelő jogi lépéseket megteszi.

Az RTL.hu a fentiek kapcsán megjegyzi, hogy a polgármester ellen irányuló fenyegetésben feltűnik egy furcsa szóképződmény: „Éljenjeni”, ami már számtalanszor felbukkant egy Egres Bélaként, illetve Tyíremeter Jánosként ismert (bár a valódi neve nyilván más lehet) szélhámos interneten is elérhető petícióiban, írásaiban és leveleiben. Egy egyszerű Google-kereséssel elérhető információk szerint Egres Béla a 2010-es évek óta tevékenykedik. Fenyegetőzött például az Ultras Liberi nevű szélsőjobboldali szurkolócsoport nevében, sőt, megpróbált saját Békemenetet szervezni.

A fentiek ismeretében a portál megkereste Gémesi Györgyöt, értesítve arról, hogy valószínűleg átverés áldozata lett. A városvezető közölte, megvizsgálják az információt, és amennyiben megbizonyosodnak róla, hogy nem valós zsarolásról van szó, tájékoztatni fogják róla a nyilvánosságot. Hozzátette: a rendőrségi feljelentést ettől függetlenül megteszik.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

A felemás tőkepiaci- és a kihívásos makrogazdasági körülmények ellenére nyereséges évet zárt tavaly az OXO Technologies. Fenn tudták tartani a korai befektetésekkel kapcsolatos tevékenységüket, és ezzel párhuzamosan szépen termeltek az érett szakaszban lévő stratégiai portfóliócégeik is. Idén már több forrás áramolhat a technológiai szektorba, mint tavaly, ugyanakkor a korábbi bőség egyhamar nem fog visszatérni a területre. Egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Oszkó Péter, a OXO Technologies vezérigazgatója a Portfolio Checklist szombati különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×