eur:
392.53
usd:
366.02
bux:
66729.37
2024. április 25. csütörtök Márk
Védőmaszkot viselő diákok a történelem írásbeli érettségi vizsgán a fővárosi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban 2020. május 6-án. Történelemből középszinten 64 342, emelt szinten 7073 érettségiző vizsgázik országszerte. A koronavírus-járvány miatt a tantermekben legalább másfél méteres távolság betartásával legfeljebb tíz vizsgázó tartózkodhat, valamennyi vizsgázónak maszkot, a tanároknak kesztyűt is biztosítanak.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A sztrájkoló tanárok mellé áll a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

A tömörülés felsorolja azon pontokat, amelyekben egyetért a pedagógusokkal.

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége szolidaritását fejezi a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete 2022. január végére meghirdetett figyelmeztető sztrájkjával, és támogatja követeléseiket - közölte a szervezet.

"Egyetértünk azzal, hogy:
- a pedagógusok további 45 százalékos béremelésben részesüljenek
- valódi pedagógus életpályára van szükség
- a heti kötelező óraszám 24 órára csökkenjen
- az osztályfőnöki funkció heti 2 órával számítson bele a heti kötelező óraszámba
- a pedagógiai asszisztensek gyermekfelügyelettel töltött heti óraszáma maximum 35 óra legyen
- a kormány érdemben működtesse az oktatás területén a szakmai és érdekképviseleti fórumokat!" - olvasható a nyilatkozatban.

Mint írják, "a pedagógusokra bízzuk a legnagyobb kincsünket: a gyermekeinket. Ennek megfelelő erkölcsi és anyagi elismerés illeti meg a pedagógusokat!"

Buzdítják szövetségük tagszervezeteit és tagjait, hogy saját eszközeikkel támogassák a pedagógus szakszervezetek által megfogalmazott sztrájkköveteléseket.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:18
×
×
×
×