eur:
394.47
usd:
369.68
bux:
65166.39
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: BKK

Hétfőtől is csak pótlóbusz jár a 3-as metró balesete miatt egy szakaszon

A Kőbánya-Kispestnél történt metróbaleset helyreállítási munkálatai zajlanak napokig.

Előre láthatóan ezen a héten hétköznaponként pótlóbusz jár az M3-as metró vonalán a Határ út és Kőbánya-Kispest között. A vonal déli szakaszán a metrószerelvények csak a Nagyvárad tér és a Határ út állomások között közlekednek - tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ.

A BKV Zrt. korábbi tájékoztatása szerint péntek éjszaka az M3-as vonal Kőbánya-Kispest kihúzó szakaszán baleset történt, amelyben senki sem sérült meg. A közlekedési vállalat jelenleg is vizsgálja az eset körülményeit. A baleset műszaki következményei miatt 2022. január 24-től, hétfőtől változik a közlekedési rend a vonalon: a helyreállítási munkák befejezéséig Kőbánya-Kispest állomást hétköznap is csak metrópótló autóbusszal lehet megközelíteni.

Az M3-as metróvonalon az alábbiak szerint lehet utazni január 24-től a helyreállítási munkák befejezéséig hétköznapokon:

  • Újpest-központ és a Lehel tér között metróval,
  • a Lehel tér és a Nagyvárad tér között, az M3-as metrópótló autóbusszal,
  • a Nagyvárad tér és Határ út állomások között metróval,
  • a Határ út és Kőbánya-Kispest állomások között pedig az M3-as metrópótló autóbusszal.

Közölték, az utazás megtervezéséhez a megváltozott helyzetben is érdemes az új funkciókkal bővült BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×