INFORÁDIÓ
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán

telenor hipersuli

pályázat

digitális

oktatás

magyar református szeretetszolgálat

Children together at modern school

Tízmilliós értékben jutottak iskolák digitális eszközökhöz

Infostart

Lezárult a hátrányos helyzetű térségek intézményei számára kiírt Digitális Ugródeszka pályázat.

Lezárult a Telenor digitális oktatási programja, a HiperSuli és a Magyar Református Szeretetszolgálat 10 millió forintos keretösszeggel, második alkalommal meghirdetett Digitális Ugródeszka pályázata. A társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból hátrányos helyzetű vagy jelentős munkanélküliséggel sújtott településeken működő, felső tagozattal rendelkező általános iskolák részére kiírt tenderre több tucat jelentkezés érkezett.

Az öt kiválasztott nyertes tanintézmény – a Battonyai Két Tanítási Nyelvű Szerb Általános Iskola és Óvoda, az Iharosberényi Körzeti Általános Iskola, a Hosszúpályi Irinyi József Általános Iskola Sinay Miklós Tagiskolája, a Magy településen működő Palásti László Általános Iskola és Óvoda, valamint a Pécsi Református Kollégium Nagyharsányi Általános Iskolája – egyenként kétmillió forint értékű, oktatási tevékenységet támogató digitális eszközt nyert el. A kedvezményezett iskolák eszközparkja így nagyságrendileg negyven laptoppal és tablettel kiegészülve segítheti a pedagógusok munkáját. Az intézmények tanárai emellett az eszközök használatát és a digitális oktatási módszerek elsajátítását segítő, 30 órás akkreditált képzésben is részesülnek a HiperSuli jóvoltából.

A pályázatok elbírálásának legfontosabb szempontjai közt a jelentkezők települési hátrányait, a szociális-szakmai szempontoknak való megfelelést, a digitális eszközellátottságot, valamint a hátrányos helyzetű diákok létszámát vették figyelembe.

„Örömünkre szolgál, hogy a Magyar Református Szeretetszolgálattal közösen második alkalommal kiírt digitális felzárkóztató pályázatunk ismét sikeresen, nagy érdeklődés mellett zajlott – mondta Mészáros Attila, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója. – Területi és pályázói szempontból is változatos pályamunkákat zsűrizhettünk. A beérkezett jelentkezések száma alapján azt láttuk, hogy többek közt Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyes iskoláiban különösen nagy szükség mutatkozik az eszközökre.”

A Telenor digitális oktatási programja, a HiperSuli már 2015 óta segíti a tanintézmények digitális útra lépését. A mára már országszerte 101 iskolában futó projekt támogatja a digitális újításra nyitott pedagógusok munkáját, tanári közösséget épít és online kapcsolatot biztosító eszközökkel segíti a tanórák színvonalának fejlesztését.

Nyitókép: Klaus Vedfelt/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018