eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Children together at modern school
Nyitókép: Klaus Vedfelt/Getty Images

Végéhez közelít a határidő: már egy hetük sincs az iskoláknak

Január 10-ig pályázhatnak még a hátrányos helyzetű térségekben működő iskolák, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Telenor Digitális ugródeszka elnevezésű pályázatra.

Másodjára hirdette meg a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Telenor a „Digitális ugródeszka” elnevezésű pályázatot. A program azon oktatási intézmények segítségére hivatott, melyek hátrányos helyzetű régiókban működnek és eszközökre van szükségük – ismertette a részleteket a HiperSuli szakmai vezetője.

Koren Balázs arra is kitért, hogy a pályázat keretösszege 10 millió forint, a jelentkező iskolák pedig egyenként maximum 2 millió forint értékű, oktatást támogató digitális eszközökre nyújthatnak be igényt. Emellett a pedagógusok egy ingyenes, akár online is elvégezhető képzésben is részesülnek. A zsűri végül három, illetőleg öt nyertes iskolát fog kiválasztani a pályamunkái alapján.

Koren Balázs kiemelte, tapasztalataik szerint számos, hátrányos térségben működő oktatási intézménynek komoly gondot jelentett a digitális munkarendre való átállás, miután sem az iskolában, sem a diákoknál nem voltak megfelelő és/vagy megfelelő számú eszközök, ebből fakadóan alternatív megoldásokat kellett keresniük, így viszont kvázi visszamaradtak a távoktatásban.

A Digitális ugródeszka pályázatra január 10-ig vagyis, vagyis jövő hét hétfőig lehet még jelentkezni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×