eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Newborn baby boy sleeping in his crib, his mothers hand holding his little hand.
Nyitókép: mmpile/Getty Images

Szelim az év első újszülöttje, a fővárosban az első gyermek Zsombor

Egy intézmény közlése alapján változott a fővárosi lista.

Miskolcon, éjfél után 4 perccel született kisfiú lett az első újszülött az országban 2022-ben.

A gyermek a Borsod Abaúj Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban jött világra.

Az intézmény tájékoztatása szerint a kisfiú 4030 grammal és 55 centiméterrel született és a Szelim nevet kapta. Az újszülött spontán szüléssel jött a világra, édesanyja negyedik gyermekeként.

A kórház azt is közölte, hogy tekintettel a járványügyi intézkedésekre a sajtó munkatársai jelenleg nem készíthetnek felvételt. Azt írták: fotókat később mellékelnek.

Frissítés: A fővárosban is kisfiú lett az első újszülött 2022-ben, de a Semmelweis Egyetem közlése felülírta a korábbi bejelentést. Az intézmény szombat délelőtt közleményben tudatta, hogy a klinika Üllői úti részlegén 1 óra 15 perckor született egy gyermek.

A 2860 grammos súllyal és 50 centiméterrel természetes úton született kisfiút a szülei január 7-re várták, de néhány nappal korábban, újévkor érkezett meg. A kisfiú, aki a második gyermek a családban, a Zsombor nevet kapta.

A baba születésénél jelen volt az édesapa is. Az édesanya és az újszülött is jól vannak. A Semmelweis Egyetemen Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Üllői úti részlegén további két baba született 2022. január 1-jén reggel 8 óráig - olvasható a közleményben.

Így az Észak-Közép-budai Centrumhoz tartozó, Új Szent János Kórház és Szakrendelőben 1 óra 51 perckor született Benjámin a második fővárosi újszülött. A kisfiú 3400 grammal és 54 centiméterrel született természetes úton, édesanyja második gyermekeként. Mindketten jól vannak.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×