eur:
393
usd:
366.79
bux:
66639.49
2024. április 25. csütörtök Márk
Microscopic view of covid-19 omicron variant or B.1.1.529 and letter of omicron in Greek alphabet on red background. 3D rendering.
Nyitókép: Getty Images

Jakab Ferenc: az omikron hatékonyabban tud fertőzni

A virológus szerint pánikra nincs ok, de ugyanúgy kell védekezni az új variáns ellen.

Újabb embereknél mutatták ki itthon az omikron vírusvariánst. Jakab Ferenc virológus az RTL-nek azt mondta: már egyértelműen látszik, hogy az omikron a terjedési sebessége miatt veszélyes.

Pánikolni nem kell, de oda kell figyelni, és ugyanúgy védekezni – emelte ki.

A Pécsi Tudományegyetem virológus professzora szerint úgy tűnik, az omikron agresszívebben terjed, és a tüdősejteket kevésbé érinti, inkább a felső légúti sejteket támadja.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az előzetes fertőződés nem véd meg az újabb fertőzéstől. Tehát ha egy korábbi variáns után nincsen megfelelő védettségünk, az omikron ugyanúgy meg tud minket fertőzni – hangsúlyozta.

Azt is elmondta, hogy mivel az omikron nagyon gyorsan terjed, a nagy számok törvénye értelmében a sok fertőzöttből több lesz a súlyos eset is és sajnos a halálozások száma sem fog csökkenni.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×